shamanistisk meny

shamanistisk galleri

HISTORIEN OM VORES LOGO

Da Tuula Nikulainen, vild finsk filt-mager, kom hjem fra sit første grundkursus i shamanisme, lavede hun en fantastisk filt kreation, en ponchoagtig kappe , og gav os som gave. shaman filt kappeI hoved-motivet på ponchoen indfangede Tuula med få (filt-)streger essensen af shamanens univers, og samtidig fortæller billedet hendes oplevelser af grundkurset. Ikke underligt tabte vi vores hjerte til billedkappen, som skabt til at repræsentere vores arbejde, og derfra lavede vi vores logo, hvilket Tuula blev glad og stolt over. TAK, TUULA!


Lad os se hvad billedet selv fortæller:

shaman tromme skjold Den ovale ramme gengiver shamantrommens form i mange samiske og sibirske traditioner. Gamle samiske og sibirske trommer er ovale, snarere end cirkelrunde, og ofte er trommeskindet bemalet med figurer fra åndeverdenen. De samiske troldtrummer (”runebomme”) har tit også påmalet shamanens kort over universets, delt i tre verdener, den øvre, mellemste og nedre verden. Tuulas billede viser dette i enkleste form. Shamanen kan færdes mellem de tre lag, og ofte viser trommebilledet også en åbning eller overgang mellem verdenerne. På Tuulas trommebillede er denne overgang vist ved Livstræet, Verdenstræet, der forbinder de tre lag, og som shamanen kan rejse ad. Den historie genkender vi fra mange kulturer, inklusive den nordiske. I mellemverdenen kan du se en båd bemandet med stiliserede figurer: det er Tuulas fremstilling af grundkursets store åndebåds ceremoni og menneskefællesskab.

I dag bor filtkappen på Åsbacka, Jonathans kursus-center. Den har hædersplads på væggen i Dansstugan, workshop salen, hvorfra den hilser på alle nye og gammelkendte folk.

Du kan se mere om Tuula Nikulainens arbejde på http://tekotuulahdus.blogspot.fi