shamanistisk meny
 
     
 

scandinavian center for shamanic studies

   

tromme shamanScandinavian Center for Shamanic Studies er startet i 1986 af Jonathan Horwitz og Annette Høst. Vi arbejder med undervisning og praksis indenfor shamanisme, en af menneskehedens ældste veje til healing, kraft og naturbaseret spiritualitet. Med hjemsted i Danmark og Sverige har vi mere en tredive års erfaring i international undervisning i shamanisme, vores kurser er holdt i Danmark, Sverige og mange andre steder i Europa. I 2010 er Zara Waldebäck blevet en del af Scandinavian Center for Shamanic Studies, hvor hun underviser sammen med Jonathan. Vi laver også foredrag, skræddersyede kurser, shamanistisk græsrodsarbejde, ceremonier og en-til-en sessioner.

Centeret er et center i ordets energimæssige betydning – som ilden i midten af en menneskekreds. Her koordinerer vi vores aktiviteter. Det, du finder her på hjemmesiden, er en del af vores livsværk. Selv om vi arbejder hver for sig, så supplerer vores kurser hinanden og vores kursister kan bevæge sig frit mellem dem.

Vores logo viser essensen af vores arbejde: De tre verdener, som shamanen rejser imellem, indrammet af trommen. Læs historien om det her

Vores måde at undervise på
Vores undervisning fokuserer på, hvordan vi kan bruge shamanistisk praksis i vores daglige liv. Shamanens håndværk bygger på den viden, at alt hvad der er, er levende og har ånd og kraft. Shamanen arbejder ved at kontakte livskræfterne og ånderne, og bede om hjælp og lærdom.
Vi anser dette for det vigtigste grundlag i shamanistisk praksis. For at kunne dette, må shaman lærlingen allerførst lære at skifte bevidsthed. De fleste mennesker har let ved at lære at gå ind denne anden bevidsthedstilstand, ved hjælp af trommens puls, sang, dans – og øvelse.

Vi er ikke en skole med et fastlagt program, da vi anerkender at vi hver har vores egen unikke vej. Vi stræber også efter at holde os fri af dogmer. Det er vores syn, at den virkelige uddannelse i shaman-kunsten finder sted mellem dig og dine egne ånde-lærere. Formålet med vores virke er at igangsætte, støtte og vejlede denne proces, med rette mængder af tryghed, udfordring og ansvar.

Vi har alle forsket i hver vores interessefelter indenfor shaman-traditionerne. Dette har af og til medført, at vi har gæsteforelæst på universiteter og andre institutioner, og således været med til at bygge bro mellem levende shamanistisk praksis og den mere akademiske tilgang.

En levende shamanistisk tradition
Vi står i stor taknemmelighedsgæld til de shamaner, troldkyndige og medicin-folk, hvis arv vi bygger på, og dem der har holdt traditionerne levende i andre kulturer. Uden dem ville vi ikke være her. Vi er nu selv anset som gamle, ”elders” indenfor vores fag, og vores arbejde bliver løbende fornyet og præget af vores ånde-fæller. Vi er også inspirerede af de entusiastiske samarbejdspartnere vi har haft gennem årene, og af alle I gode mennesker som vi har mødt i vores undervisning. Alle har I været med til at forme vores praksis. Tak skal I have.
Vores vision er at inspirere en ny generation til at træde ind i kredsen og holde ilden ved lige.

 

** Læs mere om Jonathan Horwitz
** Læs mere om Annette Høst

   
 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --