shamanistisk meny
 
     
 

Annette Høst

   

Jeg går på den sti, der er fælles for shamanen, heksen og vølven. Det er en dejlig vej, snoet og frodig og fuld af overraskelser. Jeg ved ikke hvor den vil føre mig hen, men på den vej føler jeg mig hjemme. Fælles for shamanen, heksen og vølven er at de er troldkyndige folk, og kort sagt anser jeg mig selv for at være troldkyndig – og stadig i lære hos ånderne. Nordens trolddomstraditioner og vildnissets visdom er store inspirationskilder for mig – jeg er en, der samler, husker og giver videre.

Jeg er født 1951, og har fået historisk nysgerrighed ind med modermælken. Mine ungdomsuddannelser og passioner er indenfor praktisk håndværkshistorie i tekstil og træ, i genbrugs-faget som klunser, og jeg blev også ergoterapeut for at have noget fornuftigt at falde tilbage på.

Tidligt i firserne indtog shamanismen mit liv og sjæl, og jeg vidste jeg var kommet hjem. I 1986 startede jeg Scandinavian Center for Shamanic Studies sammen med Jonathan Horwitz, og jeg har undervist i Danmark og Nordeuropa siden 1989.

På shamanens vej regner jeg Michael Harner for min første menneskelærer, og Jonathan som min foregangsmand og stifinder. Den grundlæggende træning, vi fik via Michaels ”core” shamanisme var mest inspireret af shaman traditioner hos sibirske folk og amerikanske indianere, og det vakte en stor længsel i mig efter at vide: ”Hvad fandtes der på vores egne kanter?” Sådan startede min egen lange opdagelsesrejse i Nordens magiske og spirituelle traditioner.

Arbejdet med Nordens gamle trolddoms traditioner sejd, galder og runesang er blevet mine hjertebørn, eller specialer. Især sejden har jeg udforsket indefra og udefra. Sammen med min ven journalist Bente Møller Sørensen har jeg skrevet bogen ”Jorden Synger – naturens kraft og nordiske rødder, i 2005. Jeg har ingen ønsker om at rekonstruere fortiden eller vikingetidens sejd. For ”Tradition er at holde ilden ved lige, ikke at tilbede asken”. Jeg er drevet mod at finde ud af, hvordan de gamle shamaners og troldkyndiges kundskaber virker, og hvordan de kan bruges af os i dag til at finde ny vision, kraft og healing.

I al min formidling er det en ledestjerne at lade vores moderne shamankunst slå rod i vores egen natur, historie og hverdags fællesskaber. Min undervisnings måde er ligefrem og satser på samarbejde med ånder og kræfter uden overflødigt rituelt tingeltangel. ”Virker det?” er altid det mest interessante spørgsmål. Derudover husker vi også altid på det grundlæggende: ”Uden ånder – ingen shaman.” og ”Stol på din egen førstehåndsoplevelse af kraften og underet!”

Jeg bor og praktiserer i den landsbyagtige Ballonpark midt i København, i et bitte storby-skovbryns træhus, Her hugger jeg mit brænde, bærer vand og samler mad og magi i min urtehave. Her tager jeg også mod klienter og elever.

Min vision for mit virke fremover er at se en ny generation af kyndige shamanistiske praktiserende træde ind i rækken og løfte de opgaver, der er mere nødvendige nu end nogensinde før. Vi har brug for shamanistiske healere, hjælpere omkring døden, inspirerende ritual ledere, og ambassadører for den levende jord.

Vel mødt i kredsen!


Kontakt Annette på telefon mellem kl 10 og 18 (+45) 32 54 28 08, eller email shamanisme@mail.dk
Annette laver ikke individuelle sessioner for tiden

 

** Læs mere om Jonathan Horwitz
** Læs mere om SCSS
Foto B-Joe

   
 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --